Home / Tag Archives: Еверест

Tag Archives: Еверест

Генерално чистење на Монт Еверест

Тим од четиринаесет членови ја расчистиле областа до висина од 8.000 метри. На тој пат, кој траел шест недели, пронашле купови разно ѓубре како пластика, искинати шатори, конзерви, лименки и друго.Ѓубрето е собрано во вреќи, а потоа транспортирано со воен ...

Read More »