Home / Tag Archives: фабрики

Tag Archives: фабрики

Работа на фабриките и за време на полициски час

Производствените погони и фабрики го продолжуваат своето производство организирано во смени за време и на полицискиот час, а работниците во време на забраната ќе се движат со посебни дозволи за вршење на сменска и ноќна работа. Оваа одлука беше донесена ...

Read More »

Премиерот Груевски најави три нови фабрики во Битола и над 750 вработувања

-Американска компанија котирана на Њујоршката берза од областа на outsourcing на бизнис услуги потпиша договор со Владата минатата недела за отворање на своја компанија во Македонија, во Скопје и Битола. Со проектот се планираат 2000 вработувања, од кои најмалку 500 ...

Read More »