Home / Tag Archives: ФК

Tag Archives: ФК

2 милиони денари за ФК Пелистер

На денешната седница советниците донесоа одлука да му доделат на ФК Пелистер уште 2 милиони денари. Овие средства добро ќе му дојдат на Пелистер да ги покрие трошоците. На седницата согласност за зголемување средствата на Пелистер даде и опозицијата, која ...

Read More »

Нова блокада на сметката на фк Пелистер

Фудбалскиот клуб Пелистер кој веќе со години се среќава со огромни финансиски проблеми и кој наследи над 450.000 евра долг од претходните сопственици на клубот деновиве доби нова блокада на сметката. Имено Пелистер го загуби спорот со тренерот Шенсои и ...

Read More »

Орце Камчев дефинитивно го напушта Пелистер!

Досегашните доминатни сопственици на акциите на ФК Пелистер, сопстевниците на фирмите Орка Холдинг АД Скопје, Пелистерка АД Скопје, ЗК Пелагонија АД Битола и Жито Битола Дооел Битола, дефинитивно го напуштаат фудбалскиот клуб Пелистер. Ваквата одлука треба да биде верификувана на ...

Read More »

Општината го купува ФК Пелистер!

Нов сопственик на доминантниот пакет акции на ФК Пелистер ке биде Општината Битола, дознава порталот на Битолски весник. Оваа одлука треба да биде донесена на следната седница на Советот која ке  се одржи на 19 јули. Според началниот договор договорено ...

Read More »