Home / Tag Archives: форум

Tag Archives: форум

Соработка на регионалните комори од Македонија, Грција и Албанија

Во рамките на трилатералната соработка на регионалните Стопански комори на Битола, Лерин и Унијата на Стопански комори од Албанија, денеска во Битола се одржа бизнис форум за прекугранична соработка. На бизнис форумот стопанствениците од регионите на овие три земји разменија ...

Read More »

Втора сесија на Форумот на заедниците во Новаци

Во Новаци, денеска се одржа втората сесија на Форумот на заедниците , од вкупно 6, колку што треба да се одржат во рамките на овој проект. На Форумот, граѓаните на Новаци, поделени во девет работни групи ги искажуваа своите видувања ...

Read More »

Министерот Ивановски на Форум за интернет владеење во Истанбул

Министерот за информатичко општество и администрација Иво Ивановски, од 1 до 2 септември, 2014 година учествува на 9-от Форум за интернет владеење ( ИГФ), кој се одржува во Истанбул . Главната тема на овогодинешниот форум е „Поврзување на континентите за ...

Read More »