Home / Tag Archives: фото

Tag Archives: фото

Цивил ги додели наградите за фотографии и видео стории

Граѓанската организација Цивил денеска додели пет награди за најуспешни фото и видео стории на граѓански новинари, кои зборуваат за злоупотреби, кршење на човековите и работничките права, социјална неправда, пречекорувања на овластувањата и негрижата на институциите. Победник во овој циклус награди ...

Read More »

Работата на битолските новинари прикажана низ ретроспективна изложба

Битолските новинари, фоторепортери, камермани, технички реализатори директно или индиректно вклучени во средствата за јавно информирање и од двата сектора, во петокот, во националната установа “Завод и музеј“ презентираа фото- изложба на тема „Битолско ретроспективно новинарство”. Фото -изложбата е поместена во ...

Read More »