Don't Miss
Home / Tag Archives: гасификација

Tag Archives: гасификација

Груевски:Интензивно се работи на гасификацијата

До јуни годинава треба да биде завршена магистралната делница на гасоводот Клечовце (Куманово) – Штип, во првиот квартал од 2017 година започнува изградбата на магистралниот гасовод Неготино-Кавадарци-Битола, а во финална фаза е постапката за избор на изведувач за изградба на ...

Read More »

Гасификација на Пелагонија

Наредната недела ќе се објави тендерот за изградба на дистрибутивната мрежа на природен гас за останатите два региони во Македонија.  Тендерот ќе се однесува на Источна и Централна Македонија, а инвестицијата за него изнесува 28 милиони евра, и регионот за ...

Read More »