Home / Tag Archives: Гимназија

Tag Archives: Гимназија

60 години од матурирањето во Горната гимназија

Генерацијата матуранти од Гимназијата “Јосип Броз Тито“ во Битола, деновиве, оваа година прослави редок јубилеј, 60 години од матурата. Таа е среќна генерација којашто прва го започна своето основно образование на мајчиниот, ма-кедонски јазик. Многубројната генерација од беше составена од ...

Read More »

Гимназијата “Јосип Броз Тито“ меѓу најдобрите во државата во екстерното тестирање

Во сите основни и средни училишта денеска се истакнати резултатите од екстерото тестирање, по чија обработка е констатирана просечна оценка на постигнувањата на учениците од 3,26. Минатата година просечната оценка на постигнувањата беше 3,6, соопшти Државниот испитен центар. – Учениците ќе можат ...

Read More »