Home / Tag Archives: Градежен

Tag Archives: Градежен

Падот за градежниот работник смртоносен

Падот на градежниот работник                              на  трибината на Градскиот стадион под “Тумбе Кафе “ бил смртоносен. И покрај тоа што тој по падот од  скелетон, кој според полицијата се случил во 11.45 минути, од страна на Итната медицинска помош бил ...

Read More »

Сеуште активни свлечиштата на патот Ресен-Битола-Прилеп

Близу еден месец не мируваат двете свлечишта во близина на ромската населба на магистралниот пат Ресен-Битола- Прилеп. Со мали исклучоци патниот правец во континуитет е затворен за сообраќај. По направениот увид експертите од Градежниот факултет порачаа да се изготви проект ...

Read More »