Home / Tag Archives: гран при

Tag Archives: гран при

Гран при за актерот Арам Хованисјан од Ерменија на Фестивалот на монодрамата

Во Народниот театар, беа доделени наградите на 25 издание на Интернационалниот фестивал на монодрама во Битола. Наградата од публиката, која традиционално ја доделува Општина Битола, оваа година му беше доделена на претставата „Сите најубави работи“, со актерот Игор Ангелов, во ...

Read More »

Гран при за преставата „Контрабас “ од Азербејџан

Со одигрувањето на монодрамата на  популарниот хрватски водител и  актер, Тарик Филиповиќ, “ Киро Блажевиќ” кој со својата изведба буквално ја крена публиката на нозе и доделувањето на наградите беше спуштена завесата на годинашното  јубилејно, 20 -то  издание на Фестивалот ...

Read More »

Гран при за монодрамата „Јас, што имам невини раце“ со актерката Весна Томинац Матачиќ

Хрватската актерка Весна Томинац Матачиќ е годинешен добитник на наградата гранпри што ја доделува меѓународното жири на Интернационалниот “Фестивал на монодрама Битола 2015“. Највиското фестивалско признание на Томинац Мачиќ од загребското глумачко ателје-Загреб, вечерва и беше доделено за монодрамата „Јас, ...

Read More »