Home / Tag Archives: хроничар

Tag Archives: хроничар

И Широк Сокак тагува, почина Такец

Ин мемориам Од пред три дена и Широк Сокак  во Битола не е  повеќе тоа што беше. На неговиот плочник го нема повеќе Димитар Димитровски – Такец, човекот кој и во својата  93 година  од животот битолчани имаа можност да ...

Read More »

Нови јубилеи, за нови искушенија

Денеска, кога читателите ќе го имаат овој број во своите раце, Битолски весник ќе го одбележи својот редок јубилеј, 51 година од излегувањето на првиот број и ќе навлезе во испишувањето на 52. година. Пред точно 51 година, точно на ...

Read More »