Home / Tag Archives: инфраструктура

Tag Archives: инфраструктура

Пробивање и комплетна инфраструктура на улицата “Широка“

Пробивање на улицата „Широка”, поставување на водоводна, канализациона мрежа и улично осветлување се досегашните градежни активности реализирани како дел од проектот „Комплетна инфраструктура на улица Широка”, кој во изминатиот период го реализира локалната самоуправа, а истот е од големо  значење ...

Read More »

Целосна урбанизација на Златниот рид

Убавиот сон што го сонуваа битолчани што пред неколку години купија локации за изградба на индивидуални станбени објекти на Златниот рид, конечно ќе им се оствари и по подолга неизвесност и чекање наскоро тие ќе можат да почнат со изградба ...

Read More »

ВМРО-ДПМНЕ: Кредитот е поволен и ќе се искористи за инфраструктурата во поранешната касарна

-Денешната прес- конференција на СДСМ беше само продолжување на нивната желба за внимание, со стари и апсолвирани теми во недостиг на нови идеи. Нивното деструктивно однесување – да се оспорува се’ што е добро и вредно , го актуелизираат и ...

Read More »