Home / Tag Archives: Инкубатор

Tag Archives: Инкубатор

Поддршка на бизнис секторот

За секоја локална самоуправа она што е најсуштински, најзначајно е обезбедување на егзистенција за нејзините граѓани. Тоа секако е поврзано со добра соработка со бизнис секторот која што всушност би овозможила, меѓу другото заштитување на интересите на бизнис секторот меѓутоа ...

Read More »

Неуспешна приказна за “бизнис-инкубаторот“ во Битола

Деновиве за време на (пред)изборната кампања за предвремените парламентарни избори во Битола, битолчани се изнаслушаа какви се не ветувања за развој на претприемаштвото, преку отворање деловен стартап-центар, или популарно наречен „инкубатор“ за младите битолчани, кои во нив би ги правеле ...

Read More »

УСАИД се повлекува од Бизнис инкубаторот во Битола?

Дали наскоро ќе биде ставен клучот на Бизнис старт ап центарот кој со поддршка на Соединетите Американски држави беше отворен за помагање во водењето на малите бизниси во Битола? Според информации на нашиот портал, УСАИД одлучи да прекине со поддршката ...

Read More »