Home / Tag Archives: инспекции

Tag Archives: инспекции

Преку 20 Могилчани “изгореа“ од садањето тутун “вирџинија“

Над 20 семејства настрадаа во акцијата на надлежните инспекциски служби на Министерството за земјоделство, по извршената контрола на нивите на кои се одгледуваше крупнолисен тутун од типот “вирџинија“. Според ивори на порталот на Битолски весник, во Могила некои семејства претрпеле ...

Read More »