Home / Tag Archives: интерпретатори

Tag Archives: интерпретатори

Дуото Герасимец зрачеше со автенитична возбуда

Атрактивното германско Дуо Герасимец делата од Моцарт,Бетовен,Шостакович и Пиацола ги донесе на возбудлив начин на музицирање со што ја динамизираа изведбата. Музицираа  максимално опуштено, страстно и темпераментно со младешки жар и полет, а таа радост флуидно се пренесуваше и врз ...

Read More »