Don't Miss
Home / Tag Archives: истражувачи

Tag Archives: истражувачи

Шанса за младите истражувачи

Претставник на Фондот за иновации и технолошки развој, во салата наСоветот на Општина Битола, пред директорите и професорите на битолскитеосновни и средни училишта го презентираше годинешниот повик за награди под наслов „Предизвик за млади истражувачи“.До 31 март, сите основни и ...

Read More »

Меѓународен волонтерски камп на Еврејските гробишта во Битола

Волонтери од Германија, Русија, САД и Македонија од 1 до 10 август ќе учествуваат на меѓународен камп кој ќе се одржи на Еврејските гробишта во Битола. Младите истражувачи, археолози, историчари и конзерватори ќе ги координира Ханс Ханс Шолц свештеник на ...

Read More »