Home / Tag Archives: изградба

Tag Archives: изградба

Интенизвно се гради Храмот “ Христос Спасителот“

Градоначалникот на Општина Карпош, Стевчо Јакимовски, денеска беше во обиколка на  градежните работи поврзани со изградбата на црквата „Христос Спасителот“, која се наоѓа во населбата Карпош 4. Како што нагласи првиот човек на Општината, црквата интензивно  продолжува да се гради ...

Read More »

Почна изградбата на фудбалскиот стадион под “Тумбе кафе”

Со рушење на северната трибина, денеска во Битола  почнаа  подготовките за изградбата  на фудбалскиот стадион под “Тумбе кафе”, капитален проект финансиран од Општина Битола. Изведбените работи ги изведува  градежната компанија “Гранит”, која според  договорот стадионот треба да го изгради најдоцна ...

Read More »

Протест против отворањето Каменолом над Битола

Денеска, попладнето на регионалниот пат Битола-Ресен-Охрид се одржа протест на кој битолчани го искажаа своето незадоволство од отворањето на Каменолом над Битола. На протестот зборуваше потпретседателот на СДСМ, Александар Кирацовски. -Веќе извесен период и во Советот на Општина Битола, но ...

Read More »

Нова фекална канализација за новата населба во “Жданец“

Инфраструктурните активности на територијата на Општина Карпош продолжуваат со засилено темпо. По тој повод, градоначалникот на Општината   Стевчо Јакимовски даде изјава за медиумите во која ги објасни сите детали околу овој капитален проект на локалната власт. -Во фаза сме на ...

Read More »

Големи проекти или големи илузии

Во моментот кога најголемиот број битолчани се прашуваат како да го преживеат следниот ден, а најголемиот број компании, особено од малиот бизнис, се на работ на опстанок, во Битола во последно време се нудат крупни проекти, чија изградба чини и ...

Read More »