Home / Tag Archives: јубилеј

Tag Archives: јубилеј

56 години Битолски весник

                 Денес на 29 април, Битолски весник го одбележува својот голем јубилеј,  56 години од излегувањето на првиот број.  На  29 април 1964 година, пред точно 56 години излезе од печат  првиот број на Битолски весник. Оттогаш, цели 56 години, ...

Read More »

60 години Македонско научно друштво Битола

          На 25 април 1960 година во Битола е формирано најстарото македонско научно друштво, кое основачите го именуваа како Друштво за наука и уметност-ДНУ, а од пред 20 години, оваа  асоцијација на интелектуалците на Битола прерасна во Македонско научно друштво, ...

Read More »

Пристапни рампи од ФОД за ОУ “ Климент Охридски “

                    По повод 30 години од започнувањето со работа на ОУ “Св. Климент Охридски” Битола, ни претставува чест да најавиме низа активности со кои ќе го одбележиме овој наш јубилеј.         Денеска сакаме да промовираме една новина во нашето ...

Read More »

Шампањ од амбасадорот Тимоние за јубилејот

                                      По повод јубилејот 55 години од излегувањето на првиот број, до редакцијата на Битолски весник пристигнаа голем број честитки.            Големиот јубилеј ни го честитаа Здружението на новинарите на Македонија, кое на Битолски весник му додели златна плакета, ...

Read More »

Стрежево слави 40 години

Со одржување на свечени седници на Надзорниот и Управниот одбор, свечено пуштање во употреба на реновираниот центар за регулација како и одржување на свечена академија во Народниот театар , на која ке бидат врачени јубилејните награди Стрежево денеска ке го ...

Read More »

Францускиот амбасадор Тимоние прв ни го честиташе роденденот

По повод прославата 54 години од излегувањето на првиот број на Битолски весник, до редакцијата и на нашата меил адреса пристигнаа многубројни честитки. Голем број наши читатели ни го честитаа роденденот со желба Битолски весник и натаму  да опстојува на ...

Read More »

Клиничката болница одбележа 50 години постоење

Со свечената промоција на Монографијата, проекцијата на документарниот филм, како врачување на благодарници на сите директори, кои во изминатите 50 години раководеле со установата, Клиничката болница Битола го одбележа својот голем јубилеј, 50 години од формирањето. За растежот на болницата ...

Read More »

60 години од матурирањето во Горната гимназија

Генерацијата матуранти од Гимназијата “Јосип Броз Тито“ во Битола, деновиве, оваа година прослави редок јубилеј, 60 години од матурата. Таа е среќна генерација којашто прва го започна своето основно образование на мајчиниот, ма-кедонски јазик. Многубројната генерација од беше составена од ...

Read More »

Нови јубилеи, за нови искушенија

Денеска, кога читателите ќе го имаат овој број во своите раце, Битолски весник ќе го одбележи својот редок јубилеј, 51 година од излегувањето на првиот број и ќе навлезе во испишувањето на 52. година. Пред точно 51 година, точно на ...

Read More »

Бројни активности на Организацијата на жени од Битола во рамки на 70 годишниот јубилеј

Организацијата на жени од Битола, годинава го прославува големиот јубилеј, 70 години од основањето. По тој повод, оваа невладина организација, во јубилејната година организира(ше) бројни активности. Една таква свеченост се одржа и во малата сала на Центарот за култура во ...

Read More »