Home / Tag Archives: кадровски

Tag Archives: кадровски

Утре се именуваат новите директори

Понеделник на 27 ноември заседава кадровската комисија на СДСМ, која треба да ги утврди сите нови директори во јавните претпријатија и училиштата. Според информации на порталот на Битолски весник утре откако кадровската комисија ке ги утврди кандидатите за дирекори,  вечерта ...

Read More »

Почнаа кадровските смени

По завршувањето на изборите во Чаир се создадоа можности за смени во образовните институции и јавните претпријатија. Денеска дојде до смени на неколку директори во неколку основни и средни училишта. Според информации на порталот на Битолски весни сменети се директорите ...

Read More »

Кадровски смени во десетина институции

Откако пред една недела Владата ги разреши над 1.500 членови на Надзорни и Управни одбори во бројни државни и владини институции, на ред дојдоа смените  на раководните кадри во бројни владини и државни институции. Иако засега нема официјална потврда за ...

Read More »