Home / Tag Archives: канали

Tag Archives: канали

Кога туѓото се промовира како свое

Новата година беше и помина. Иако кај нас стана веќе традиција новогодишната ноќ да се пречекува како и во светските метрополи, на плоштадите, сепак, голем број наши (со)граѓани највеселата и најдолгата ноќ во годината, во Битола, покрај во рестораните ја ...

Read More »

Чистењето на Црна Река приоритет за заштита од поплави во Новачко поле

Општина Новаци постојано ја следи актуелната состојба со поплавите кои доста често знаат да ги зафатат обработливите површини. Се интервенира на чистење на каналската мрежа и се преземаат засилени мерки заради најавеното зголемено количество на врнежи во следниот период. Еден ...

Read More »