Home / Tag Archives: Карпошани

Tag Archives: Карпошани

Со љубов за Карпош

Првата септемвриска вечер, „пријателите на Карпош“ пееја со искрени емоции за своите сограѓани. Петмината карпошани Ристо Самарџиев, Лидија Кочовска, Сузана Турунџиева, Гуру Харе и Џина Папас Џокси, на платото во Т.Ц. Лептокарија создадоа незаборавна атмосфера, која ќе остане длабоко врежана ...

Read More »

Јаков Дренковски ги запали Карпошани

На вчерашната вечер на „Карпошовото културно лето“, свој музички концерт одржа долгогодишниот музичар и кантавтор Јаков Дренковски. Пред присутната публика на платото во Т Ц „ Лептокарија“ , со придружниот бенд,  музичкиот ас ги претстави своите хитови од подалечното минато. ...

Read More »