Home / Tag Archives: клуб (page 4)

Tag Archives: клуб

РК Пелистер пред згаснување!?

Дали може да се случи по неколку децении успешно натпреварување да зганси најуспешниот спортски клуб на Битола,РК Пелистер. Состојбата во клубот е алармантна. Иако до 20 септември Пелистер мора да се трансформира засега клубот не е ни набо, ни на ...

Read More »

Алармантна состојбата со РК Пелистер

Состојбата со ракометниот клуб Пелистер, без сомнение најуспешниот спортски клуб на Битола, е алармантна. До 20 септември Пелистер мора да се трансформира, а засега клубот не само што е без спонзор, туку е и без управа. Што ќе стане со ...

Read More »

Одложена продажбата на ФК Пелистер

На предлог на градоначалникот на Битола, Владимир Талески, на денешната седница на Советот, на која требаше да продолжи расправата за продажба на фудбалскиот клуб Пелистер, одложена е продажбата на клубот за одредено време и точката за негова продажба е вратена ...

Read More »