Don't Miss
Home / Tag Archives: книги

Tag Archives: книги

Во Битола нема Изводи од матичната книга на родени

Деновиве голем број битолчани се пожалија во дописништвото на Нова Македонија дека во Подрачното одделение за матични книги нема Изводи од матичната книга на родени.           Таквата информација денеска ни ја потврдија и од Подрачното министерство, каде ни рекоа дека ...

Read More »

Промоција на творештвото на Винка Саздова

НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола и Издавачкиот центар ТРИ среда на 5 декември со почеток во 12 часот во Салата за промоции  ќе го промовираат творештвото на  една од најпопуларните македонски авторки, Винка Саздова. На оваа прва средба на ...

Read More »

Книгите кои ги печатеше Груевски стојат во визбите

Како министер ќе се трудам за култура подеднаква за сите, без предности и негативна селекција. Сите коментари и информации што ги слушаме ќе се потрудам да ги анулираме и секој етникум да го чувствува Министерството за култура како свое. Во ...

Read More »

Во Битола одбележан Светскиот ден на Ромите

Националната установа Универзитетска библиотека „Св.Климент Охридски”-Битола и ромските невладини организации „Сумнал” и „Баирска Светлина”, заеднички го одбележаа осми април,   Меѓународниот ден на Ромите. Фатма Бајрам- Аземовска, претставник на  одделението за популаризација на книгата во НУУБ „Св.Климент Охридски”-Битола нагласи дека одбележувањето на ...

Read More »

Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ од Битола во хумана акција

По повод 20 Ноември, Светскиот ден на детето, Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ од Битола, донираше книги за библиотеката на основното училиште “Елпида Караманди“. Мотото на акцијата беше “еднаква достапност до книгата на секое дете’. Од училиштето се заблагодарија на ...

Read More »

Амбасадорот на САД, Пол Волерс донираше електронски книги во ОУ“Гоце Делчев“

Денеска, во еднодневна посета на Битола, беше амбасадорот на САД во Република Македонија, Пол Волерс. Амбасадорот го посети основното училипте “Гоце Делечев“, каде донираше електронски книги за библиотеката на основното училиште . Амбасадорот на САД во Македонија, Пол Волерс донацијата ...

Read More »