Don't Miss
Home / Tag Archives: конзул

Tag Archives: конзул

Бугарскиот амбасадор во посета на Битола

                  Новозназначениот амбасадор на Република Бугарија во Република Македонија, неговата екселенција Ангел Ангелов, во понеделникот ја оствари првата работна посета на Битола.    Амбасадорот Ангелов , заедно со генералниот конзул на Бугарија  во Битола, Димитар Иванов, на средбата со градоначалничката на ...

Read More »

Високо одликување за францускиот почесен конзул Калиопа Кривашија-Стилиновиќ

За време на денешниот  престој во Битола, државниот секретар за поранешни борци и историски настани, на Француската Република Жан-Марк Тодешини  отвори изложба на фотографии од фондот на браќата Манаки за Првата светска војна во Македонија, и ги одлукуваше со медал ...

Read More »

Српска делегација во Новаци

Градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски викендов беше домаќин на  српска делегација предводена од српскиот конзул Силјан Мицевски. На средбата делегацијата беше запознаена со основните карактеристики на општината а беа договорени и насоките за понатамошно делување и соработка особено во ...

Read More »