Home / Tag Archives: мачениц

Tag Archives: мачениц

Нови скали до“ 40 Маченици’

По проширени и целосно реконструирани скали, битолчани годинава ќе можат да се искачуваат кон црквичето „Св. 40 маченици“, за време на одбележувањето на овој верски празник. Екипи на КЈП „Нискоградба“, по налог на Општина Битола, ги завршуваат работните активности во ...

Read More »