Home / Tag Archives: Мала Преспа

Tag Archives: Мала Преспа

Заев и Ципрас се договорија. Македонија станува Република Северна Македонија

Премиерот Зоран Заев на прес-конференција истакна дека е постигнат историски договор со Грција и е постигнато решение на 25-годишниот спор со Грција. Република Северна Македонија е решението, новото име за севкупна употреба кое ќе се прецизира со амандман во Уставот ...

Read More »