Home / Tag Archives: медиум

Tag Archives: медиум

Европскиот парламент побара итен фонд за помош на медиумите

Традиционалните медиуми како што се весниците отсекогаш имале додадена вредност како медиум. Преку нив граѓаните добиваат проверени и веродостојни информации на кои можат да се навраќаат повеќепати, да ги анализираат, па дури и да ги архивираат. За веродостојноста на отпечатените ...

Read More »

1 ТВ заминува во историјата

Вчера на 24.07.2019, можеби беше и последниот Дневник кој го гледавте на 1ТВ, соопшти екипата на телевизија 1ТВ. Целото соопштение Ви го пренесуваме во целост. „Најголемиот удар кој новинарството може да го доживее е згаснување на еден медиум. Згаснување на ...

Read More »

Менде Младеновски: Низ Сцили и Харибди – 55 години „Битолски весник“

По неколку неуспешни обиди да се отвори локален печатен медиум во Битола, на иницијатива на првиот главен уредник на „Битолски весник“, Владо Ласковски, кој во тоа време работел во „Студентски збор“ и новинарите Доне Пановски, Ристо Невеновски, Димитар Димитровски – ...

Read More »

“ Големо уво “ од Скопје за Белград

Насловните страни на српските медиуми денеска исполнети со неофицијални информации за дипломатскиот инциденти што го предизвика Србија откако реши да го повлече персоналот од својата амбасада во Македонија на консултации во Белград. Медиумите во соседна Србија пишуваат дека српските дипломати ...

Read More »

Телевизија ТЕРА станува регионален медиум

Со одлуката која на вчерашната седница ја донесе Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, Тера Телевизија од Битола станува регионален медиум. Освен битолската и публиката од овој пелагониски регион заедно со преспанскиот и Ресен, програмата на телевизија  Тера  ќе ...

Read More »