Don't Miss
Home / Tag Archives: Мега

Tag Archives: Мега

ТВ Мега оди на продажба!?

Регионаланата телевизија Мега, која од неодамна прекина да зрачи програма оди на продажба. Вработените во телевизијата неодамна добија откази и тие веќе поднеле тужби против сопственикот на телевизијата за неколку неисплатени плати. Инаку  на прашањето што ќе стане со ТВ ...

Read More »

СЈО го чешла работењето на партиските регионални телевизии на ВМРО ДПМНЕ

Според информации на порталот на Битолски весник, СЈО го чешла работењето на  партиските регионални телевизии, кои во изминатите години биле вистински пералници за пари. Овие телевизии за три години остварија приходи од неколку милиони евра, а сега по падот од ...

Read More »

Згасна ТВ Мега!?

Иако засега нема официјална потврда сепак според извори на порталот на Битолски весник згасна регионалната телевизија ТВ Мега. Ова доцна синоќа им било соопштено на вработените во ТВ Мега, која од пред извесно време беше исклучена од кабловскиот оператор Телекабел. ...

Read More »

Врие во ТВ Нова и ТВ Мега

Врие во ТВ Нова.Телевизијата им должи 3 плати на вработените, па доколку не се регулира овој проблем, според дел од новинарите и вработените, се доведува во прашање понатамошното функционирање на телевизијата.  Инаку, овој медиум е во сопственост на градежната компанија ...

Read More »