Home / Tag Archives: Меѓународна

Tag Archives: Меѓународна

Трета меѓународна конференција „Унапредување на безбедноста во сообраќајот на патиштата“

На 30 мај 2024 година во Скопје, во организација на Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата (РСБСП) се одржа Третата меѓународна конференција „УНАПРЕДУВАЊЕ НА БЕЗБЕДНОСТА ВО СООБРАЌАЈОТ НА ПАТИШТАТА“. На конференцијата присуствуваа над 150 учесници – домашни и ...

Read More »

Трета меѓународна конференција „Унапредување на безбедноста во сообраќајот на патиштата“

Во организација на Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата (РСБСП), денеска во Скопје се одржува третата меѓународна конференција „Унапредување на безбедноста во сообраќајот на патиштата“. –Низ презентации на научно-стручни трудови и стручна литература, бројни реномирани домашни и странски ...

Read More »

Кванташки пазар

Иако во изминатите години како да се навикнавме да живееме по рецептот на скопскиот рекламен слоган “Скопско и се е можно“, сепак според тоа како ќе се одвиваат работите на македонската политич-ка сцена, особено околу (не)одржувањето на предвремените парламентарни избори, ...

Read More »

Меѓународна конференција за развој и промовирање на иновациите во земјоделието

Меѓународна конференција на тема „Развој и промовирање на иновациите и претприемништвото во секторите растително и сточарско производство“, се одржува од денес и во следните два дена во Битола, во организација на Федерацијата на фармерите на Македонија. На конференцијата беа презентирани ...

Read More »

Меѓународна конференција “Социјална и образовна инкулузија и кохезија“

Викендов, во Центарот за култура во Битола, во организација на Македонското научно друштво се одржа Меѓународната конференција “Социјална и образовна инклузија и кохезија – теорија, практика и перспективи“. На конференцијата со свои трудови и излагања, зедоа учество над 40 – ...

Read More »