Home / Tag Archives: мештани

Tag Archives: мештани

Пробивање и комплетна инфраструктура на улицата “Широка“

Пробивање на улицата „Широка”, поставување на водоводна, канализациона мрежа и улично осветлување се досегашните градежни активности реализирани како дел од проектот „Комплетна инфраструктура на улица Широка”, кој во изминатиот период го реализира локалната самоуправа, а истот е од големо  значење ...

Read More »

Пуштени локалните патишта во Буково и Крстоар

Министерот за информатичко општество и администрација Иво Ивановски, градоначалникот на  Битола Владимир Талески, заедно со пратениците Лилјана Кузмановска и Зоран Илиоски, официјално го означија пуштањето во употреба на локалните патишта за селата Буково и Крстоар. И двата проекти се од ...

Read More »