Home / Tag Archives: мобилност

Tag Archives: мобилност

Регионалниот Кризен штаб активен на терен

После посетата на дел од поплавените места во Пелагонија, регионалниот кризен штаб повторно одржа состанок за прецизирање на новите мерки за заштита и спречување на поголеми штети од поплавите. На денешниот состанок беа договорени неколку локации на кои ќе се ...

Read More »

Ден без автомобили во Битола

На плоштадот “Магнолија“ се реализира и финишира проектот “Европска недела на мобилноста“ и Ден без автомобили. Проектот опфати дебати, трибини, проекции на документарни филмови, се направи и избор на најубава фотографија, а денеска беа избрани најдобрите цртежи на оваа тема. ...

Read More »

Дебата на тема “Одржлив транспорт во Битола“

Од 16 до 22 септември се одбележува Европската недела на мобилност. Оваа недела ја одбележува и Битола со повеќе активности. Денес во салата на Советот на Општина Битола се одржа дебата на тема „Одржлив транспорт во Битола”. На дебатата своја ...

Read More »