Don't Miss
Home / Tag Archives: музичко

Tag Archives: музичко

Насталгично музичко патување во Карпош

Прекрасните звуци на сентименталната џез музика ноќеска се „прошетаа“ низ платото на Т.Ц „Лептокарија“, исполнувајќи го просторот со романтичен спокој.  Во рамките на тринаесеттата вечер од „Културното лето Карпош-2017“, со својот бравурозен настап се претставија музичките виртуози „Мартин Ѓаконовски Трио“, ...

Read More »

Млади виолинисти од Битола освоија прва награда на Меѓународен натпревар за камерна музика во Кавадарци

Тројца млади виолинисти од Битола, од класата на професорот Зоран Маневски ја добија првата награда во својата категорија на седмиот Меѓународен натпревар за камерна музика во Кавадарци, што се одржа на 23-24 овој месец. Санела Шукриевска, Марко Крстевски и Теодора ...

Read More »

Почна реконструкцијата на Државното музичко училиште

Стручни тимови на НУ Завод и Музеј – Битола ја почнаа реконструкцијата на фасадите на Државното музичко училиште, објект изграден во 1907 година во Битола. Проектот за санација, адаптација и конзервација и реставрација на фасадите на Музичкото училиште во Битола ...

Read More »

Музичко уживање на традиционалниот “Солстис“

Светскиот ден на музиката и 21 јуни кој воедно го означува првиот ден на летото, во Битола се одбележа со традиционалната манифестација „Солстис- празник на музиката”. Организатори на културниот настан во Битола, кој се одвиваше на седум локации на најамбиенталниот ...

Read More »