Home / Tag Archives: надлежност

Tag Archives: надлежност

Аневски: СЈО нема основа да го бара случајот „Сопот”

Претседателот на Советот на обвинители, Петар Аневски потврди дека го добил барањето на Специјалното јавно обвинителство за преземање на случајот „Сопот” под нивна надлежност. Аневски вели дека барањето е обемно и ќе го разгледаат наредниот период, но сепак посочува дека ...

Read More »

Поништен конкурсот за добивање лиценца за Центар за полагање на возачки испити

Конкурсот што Министерството за внатрешни работи го имаше распишано за добивање на лиценца за полагање на тестови за возачки испити е поништен. Без никакво образложение од страна на Министерството,  конкурсот е поништен и распишан е нов. Инаку според информации на ...

Read More »