Home / Tag Archives: Национален

Tag Archives: Национален

Чакаровски Национален координатор за здравство

Сега веќе екс заменикот министер за здравство  Гоце Чакаровски, кој беше тргнат од позицијата заменик министер за здравство со новата реконструкција на владата од денеска има нова функција. На денешната владина седница тој е именуван за Национален координатор за здравство.

Read More »

Гаснење на пожар на Пелистер (симулација)

Преку нови техники и методи и со преносни пумпи и резервоари пожарникари од Франција им ги пренесоа своите знаења и искуства за гасење на пожар во шумски услови. Денеска во детското одморалиште на Пелистер беше презентирана показна вежба или симулација ...

Read More »