Don't Miss
Home / Tag Archives: невработени

Tag Archives: невработени

Грција ги поскапува патарините: на Евзони наместо 1,8 ќе се плаќаат 3 евра

Патарината по граничниот премин Богородица-Евзони во соседна Грција од 1 јануари наместо досегашните 1,8 евра ќе чини 3 евра за автомобили, а со ова поскапување на патарините во цела Грција на некои места ќе се плаќаат дури 150 проценти повисоки ...

Read More »

Саем за вработување во Битола

Агенцијата за вработување на Реппублика Македонија  денеска во Битола го одржа вториот Саем за вработување на кој со свои штандови се претставија 40-на фирми и организации од Пелагонискиот регион. Според директорот на Агенцијата за вработување Влатко Поповски, саемските манифестации се ...

Read More »

Поволности за вработување на невработените

Премиерот Никола Груевски денеска во Битола најави ослободување од плаќањето на персоналниот данок и другите придонеси за работодавачите кои ќе вработат невработени лица. Тој најави нова мерка за вработување на невработените лица над 35 годишна возраст и дека досегашната мерка ...

Read More »