Home / Tag Archives: Нискоградба

Tag Archives: Нискоградба

Нискоградба ја чисти Битола од високите снежни наноси

По интензивните врнежи од снег во Битола, кои започнаа синоќа, екипите задолжени за расчистување на снегот од улиците и тротоарите постојано се на терен. Посолувањето на улиците од страна на екипите на КЈП „Нискоградба“ беше изведено штом започнаа врнежите од ...

Read More »

Нискоградба со отворен телефон за итни случаи

Со над 100 тони сол и околу 80 тони ризла, КЈП „Нискоградба“ ги посолуваше улиците во Битола во текот на ноќта и утринава, а улиците и натаму се чистат со механизацијата на ова јавно претпријатие. Улиците од прв и втор ...

Read More »

Нова кривична пријава против поранешниот директор на ЈП “Нискоградба”

СВР Битола, Одделение за криминалистичка полиција до ОЈО Битола поднесе кривична пријава  против лицата К.К (55), М.М. (59) , В.П. (58) и С.Х. (55) сите од Битола поради постоење основи на сомнение за сторени кривични дела “Злоупотреба на службена положба ...

Read More »

Зимската служба подготвена за најавените врнежи од снег и ниски температури

Во пресрет на интензивните врнежи од снег и ниските температури кои се најавуваат,  градоначалникот на Општина Битола, денес го посети стопанскиот двор на КЈП Нискоградба, претпријатие одговорно за одржување на патната мрежа во општината Битола со цел уште еднаш да ...

Read More »

Украдена касата на ЈП „Нискоградба“

Доцна синоќа, во периодот меѓу 23и 2 часот по полноќ, засега непознати провалници извршија грабеж во наплатниот центар на јавното претпријатие „Нискоградба“- Битола, кој се наоѓа во центарот на градот. Според сознанијата на „Битолски весник “ провалниците грабежот го извршиле ...

Read More »

Снегот во Битола не направи проблеми во сообраќајот

Снегот што вчера и денес до попладневните часови,  речиси непрекинато паѓаше во Битола, не предизвика речиси никакви проблеми во сообраќајот. Освен неколку поединечни испади на елетричната мрежа во Нова Битола, градот и околината имаа редовно снабдување со електрична енергија. Според, ...

Read More »

ЈКП „Нискоградба“ на улиците од прв и втор приоритет фрли 100 тони сол и 70 метри кубни ризла

Јавното комунално претпријатие „Нискоградба“-Битола за десет часа на улиците од прв и втор приоритет фрли 100 тони сол и 70 метри кубни ризла. Од ЈКП „Нискоградба“-Битола информираат дека навремените мерки и подготовеноста на механизацијата овозможија сите главни и споредни сообраќајници ...

Read More »