Home / Tag Archives: Новаци (page 10)

Tag Archives: Новаци

Седница на Советот на општина Новаци

Советот на општина Новаци деновиве  ја одржа 29-тата седница на која разгледуваше и расправаше за околу триесеттина точки на дневен ред. Седницата започна со усвојување на записникот за претходната 28-ма седница а потоа се усвои последниот тримесечен извештај за извршувањето ...

Read More »

Менде Петровски од Новаци го фати крстот во црквата Св.Атанасиј за Водици

Менде Петровски од Новаци го фати светиот крст кој за големиот христијански празник Богојавление Водици се фрлаше во осветените води во базенот во црквата Св.Атанасиј. Од 13-мината кои учествуваа во оваа верска традиција најсреќен беше Петровски кој досега учествувал повеќепати ...

Read More »

ФОД ќе гради стопански коплекс во Новаци

Во салата на Советот на општина Новаци денеска се одржа јавен увид и јавна расправа по Нацрт извештај за стратегиска оцена на локална урбанистичка планска документација ЛУПД за оформување на ГП за изградба на стопански комплекс со придружни содржини на ...

Read More »

Општина Новаци исплатила 140 000 денари парична помош за 28 новороденчиња во 2014 година

Во 2014 година во општина Новаци се родиле скоро ист број на деца како и претходната. Општината исплатила 140 000 денари парична помош за вкупно 28 дечиња односно само две помалку од 2013 година. -Од 2008 година па наваму имаме ...

Read More »

Градоначалникот на Општина Новаци со отчет за сработеното

Градоначалникот на Општина Новаци, Лазар Котевски, пред јавноста даде отчет за сработеното и реализираното во текот на минатата 2014 година. Годината која измина беше во знакот на големи инфраструктурние зафати односно асфалтирање на неколку регионални и локални патни правци и ...

Read More »

Донација од градоначалниците на Новаци и Могила за гинеколошкото одделение

Празниците се одлична можност за дарување и хуманитарни акции.      Една таква акција,  денеска се случи на гинеколошкото одделение при Клиничката болница во Битола. Имено,  градоначалниците на општините Новаци и Могила, Лазар Котевски и Стевче Пивковски помогнаа финансиски  во  реконструкција  ...

Read More »

Со новогодишни претстави заврши проектот со детските градинки во Живојно, Добромири и Агларци

Со приредба за Нова година и Божик беше означен крајот на шестмесечниот проект на општина Новаци со кој беа отворени три игротеки во Живојно, Агларци и Добромири. Проектот е на општина Новаци а е реализиран со помош на УНДП , ...

Read More »

Предновогодишен концерт на класична музика во Новаци

Викендов во концертната сала во Општина Новаци во организација на Културно- иновативниот клуб Новаци  и под покровителство на градоначалникот на  Општина Новаци, Лазар Котевски се одржа предновогодишен концерт од класична музика на кој ни се претстави младиот пијанист Иван Трајковски ...

Read More »

Новогодишната претстава „Собирач на желби“ на театарот „Бабец“ во Новаци

Глумците од Театарот за деца „Бабец“ од Битола денеска за дечињата од општина Новаци ја одиграа новогодишната претстава „Собирач на желби“. Салата беше претесна за да ги собере сите љубопитни дечиња и нивните родители зафатени од предновогодишната еуфорија.    -Секоја ...

Read More »

Градоначалникот Котевски оствари средба со претставници на лагот ПеЛАГонија чие седиште е во Новаци

Градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски оствари средба со претседателката на здружението на граѓани ПеЛАГонија Светлана Петковска, дел од членовите на управниот одбор Горѓи Јошевски и Менде Трајковски, и претставникот на општина Новаци во лагот Катерина Чукалеска. -Денеска се сретнав ...

Read More »