Home / Tag Archives: новородени

Tag Archives: новородени

“Белата чума“ владее со Битола

И покрај сите апели и владини реклами, како и повеќегодишниот проект “трето дете“, за зголемување на бројот на новороденчињата во Република Македонија, во Битола, како што стојат работите, таквата политика засега не дава резултати. Имено, според податоците на Заводот за ...

Read More »

Во Битола повеќе умираат, отколку што се раѓаат деца

Податоците од второто тромесечие за наталитетот во Битола според податоците на Државниот завод за статистика се алармантни. Имено, според овие потадоци бројот на умрените деца во Битола е поголем, отколку бројот на новородените живи бебиња. Според овие податоци во второто ...

Read More »