Home / Tag Archives: одбележување (page 2)

Tag Archives: одбележување

70 години од формирањето на Првата Егејска бригада

Денеска, пред спомен чешмата кај Битолската противпожарна едница со полагање на свежо цвеќе беше одбележана 70- годишнината од формирањето на Првата народноослободителна бригада од Егејскиот дел на Македонија. Свежо цвеќе пред спомен- чешмата положија градоначалникот на Битола, Владимир Талески, претставници ...

Read More »

Македонија лидер во привлекување на странски инвеститори

Присуството на европските компании во Македонија придонесува за подобрување на квалитетот на севкупното работење преку воведување нови технологии и знаења, како и нови менаџмент практики и поефикасно корпоративно уредување, порача премиерот Никола Груевски на одбележувањето на десетгодишнината од основањето на ...

Read More »

Градоначалникот на Новаци Лазар Котевски и делегација од општината положија цвеќе на француските гробишта во Битола

По повод стогодишнината од Првата светска војна, германската и француската амбасада, денеска заедно го одбележаа 11 ноември 1918 година, датумот на кој беше потпишано примирје со кое се стави крај на непријателствата. Градоначалникот на Општина Новаци,  Лазар Котевски и делегација ...

Read More »

Одбележани “1000 години од битката на Беласица и од смртта на Цар Самоил”

Македонското научно друштво од Битола вчера организираше одбележување на “1000 години од битката на Беласица и од смртта на Цар Самоил”. По тој повод проф. Радован П. Цветковски читаше поезија , а д-р Александар Литовски одржа предавање на оваа тема. ...

Read More »