Home / Tag Archives: ОДИХР

Tag Archives: ОДИХР

ОДИХР во посета на Битолски весник

Денеска Битолски весник го посетија преставници на ОДИХР. Тие во Битолски весник се задржаа во подолг разговор со директорот на Весникот, Менде Младеновски, околу тоа како тој го  оценува првиот круг од локалните избори. Преставниците на ОДИХР се интересираа и ...

Read More »

ОБСЕ: Изборите според светските стандарди

Мисијата на ОБСЕ за набљудување на изборите ќе ги провери обвинувањата за изборни нерегуларности – рече амбасадорката Одри Гловер. Сепак генералната оценка е дека изборниот ден поминал во демократска атмосфера. „Ние сакаме да дознаеме кои се фактите и ќе гледаме ...

Read More »