Home / Tag Archives: општинско

Tag Archives: општинско

Отворен кабинет по англиски јазик во СОУ “Таки Даскало“

Со пригодна свеченост, во СОУ “Таки Даскало“, беше отворен посебен кабинет по англиски јазик. Реализацијата на овој значаен проект е во соработка со Американското катче од Битола, кои покрај мебел и компјутерска опрема, донираа и литература на англиски јазик. Уредувањето ...

Read More »

Битолски весник добитник на 4 Ноемвриската награда

Управниот одбор за доделување на највисокото општинско признание, наградата 4-ти Ноември, доцна попладнево ги утврди добитниците на 4-то номевриската награда за 2014 година. Добитник на највисокото општинско признание, со одлука на Управниот одбор стана редакцијата на Битолски весник. Ова високо ...

Read More »