Don't Miss
Home / Tag Archives: отпад

Tag Archives: отпад

Битола доби 2.635 нови садови за собирање отпад

                             Над 130 корпи за отпадоци кои веќе се поставуваат на Широк Сокак, 100 зелени канти од 1,1 метар кубен, 70 метални канти со иста зафатнитна, 100 жолти канти за пластика, 2000 кафеави канти, садови за биолошки отпад ...

Read More »

Донирани канти за селекција на пластичен отпад

Општина Битола и ЈП Комуналец, во соработка со правниот субјект за постапување со отпадно пакување „Пакомак“ од Скопје, денес ја реализираа акцијата со која во населбата Стрелиште беа донирани канти и контејнери за примарна селекција на пластичен отпад. Оваа населба ...

Read More »

Чистење на депонии на Баирот

Во рамките на акцијата за генерално чистење на депониите денеска во Битола  јавните комунални претпријатија ја реализираа акцијата за чистење на депониите на битолскиот Баир. Покрај комуланите претпријатија , во чистењето на депиниите се вклучија и претсеадтелот на Советот, Валентин ...

Read More »

Лоцирање на загадувачите во Карпош

Градоначалникот на Општина Карпош, Стефан Богоев се сретна со Заменик министерот за животна средина и просторно планирање, Јани Макрадули и директорот на Државниот инспекторат за животна средина, Мирослав Богдановски. На средбата се разговараше за дополнителни мерки за намалување на загадувањето ...

Read More »

Современ интегриран систем за управување со отпад

Дивите депонии и понатаму ја загадуваат животната средина и оставаат грда слика на градот. Знаеме дека лошите навики тешко се менуваат но локалната самоуправа има обврска да влијае на нивната промена посебно во делот на селекцијата на отпадот- изјави денеска, ...

Read More »

Донесена одлука за спроведување на стратегиска оценка “Регионален план за управување со отпад”

Советот на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион  донесе одлука  за спроведување на стратегиска оценка за планскиот документ  „Регионален план за управување со отпад за Пелагониски плански регион” на предлог на Меѓуопштински одбор за управување со отпад. Овој плански ...

Read More »

Собран кабаст отпад во Општина Карпош

Деновиве, Ј.П ,, Комунална Хигиена’’, изврши собирање на кабаст отпад ( делови од мебел, предмети за домаќинство, електрични апарати и други предмети). Собирањето на отпадот  се вршеше во урбаните заедници ,, Владо Тасевски’’ , ,, Тафталиџе 1 ‘’ ,  ,, ...

Read More »