Home / Tag Archives: Панде

Tag Archives: Панде

Дезинфекција на улиците и за време на полицискиот час

          Во рамките на активностите за справување со пандемијата ЈП “ Комуналец “  заедно останатите јавни претпријатија ќе ги мие и дезинфицира улиците  во Битола и за време на полицискиот час.           Ова го изјави директорот на ЈП “ Комуналец ...

Read More »

Битола доби 2.635 нови садови за собирање отпад

                             Над 130 корпи за отпадоци кои веќе се поставуваат на Широк Сокак, 100 зелени канти од 1,1 метар кубен, 70 метални канти со иста зафатнитна, 100 жолти канти за пластика, 2000 кафеави канти, садови за биолошки отпад ...

Read More »

Обиколоницата исчистена, утре генерално чистење на Битола

На 28 септември, ЈП „Комуналец“ ќе биде носител на големата акција за чистење на дивите депонии во Битола, во која со своја машинерија ќе учествуваат и јавните претпријатија „Водовод и „Нискоградба“, а во акцијата е предвидено да учествуваат и претставници ...

Read More »

Чистење на депонии на Баирот

Во рамките на акцијата за генерално чистење на депониите денеска во Битола  јавните комунални претпријатија ја реализираа акцијата за чистење на депониите на битолскиот Баир. Покрај комуланите претпријатија , во чистењето на депиниите се вклучија и претсеадтелот на Советот, Валентин ...

Read More »

“Битола моја“, нова песна на Панде Манојлов за Битола

Битолскиот автор Панде Манојлов напиша песна посветена на Битола со наслов Битола моја. Оваа година во Скопје на битолскиот автор Панде Манојлов му беше врачено големо признание од Палестина, од страна на неговата екселенција амбасадорот на Палестина. Во јануари минатата ...

Read More »