Home / Tag Archives: партизански

Tag Archives: партизански

Чествување за партизанскиот одред Пелистер

Пред 77 години, на 3 мај беше разбиен првиот партизански одред „Плистер“, при што во нерамна борба во Ореовската корија загинаа борците од првиот битолски партизански одред „Пелистер“. На местото на настанот, во селото Ореово, каде животот го положија Ордан ...

Read More »