Home / Tag Archives: Пазари

Tag Archives: Пазари

Ограничено работното време на тезгаџиите во Битола

                            Со преземањето на најновите мерки за движење и воведувањето на полицискиот час за време на викендите дојде до смена на работното време во битолските пазари.            Општинскиот кризен штаб во Битола одлучи да го ограничи работното време на ...

Read More »

ЈП “ Пазари“ Битола ќе произведува струја

                                 ЈП “Пазари“ Битола во иднина  преку фотоволтаици ќе обезбедува енергија. Ова денеска беше соопштено на прес конференцијата која ова јавно претпријатие ја организра со градоначалничката на Битола, Наташа Петровска. – ЈП “Пазари“  деновиве  целсно го заокружи проектот за ...

Read More »

ЈП “Пазари“ ќе продава струја

ЈП “Пазари“ Битола деновиве го потпиша договорот со фирмата Енерком груп за проектирање и монтирање на фотоволтаични панели за производство на електрична енергија. Вкупата вредност на договорот изнесува 1.100.000 денари кои ќе бидат платени во 4 рати

Read More »

Решен проблемот со атмосферските води во Градскиот пазар

За надминување на проблемот со атмосферските води, кои во дел од градскиот пазар се појавуваа при речиси секое врнење од дожд и ги оставаа површините под тезгите во вода, ЈП „Пазари”, во соработка со ЈП „Нискоградба”, им излезе во пресрет ...

Read More »

Реконструкцијата на Градскиот пазар во полн ек

Реконструкцијата и адаптацијата  на делови од Регионалниот зелен пазар во Битола е во полн ек. Реконструкцијата се одвива во фази. Имено, првата фаза  опфаќа изградба на плато и канализација, а во втората фаза ќе се изградат шест павилјони, покривање на просторот  ...

Read More »

ЈП “Пазари“ со нови инвестиции

Јавното претпријатие “Пазари“ од Битола,  најави отпочнување нови проекти од витално значење за битолскиот пазар во износ од 1.200.000 илјади денари.   -Првиот проект што ќе биде имплементиран е партерно уредување на 800 м2 во битолскиот пазар, интервенција со која ...

Read More »

Сашо Стаматов нов директор на ЈП Пазари

Нов директор на јавното претпријатие Пазари- Битола е Сашо Стаматов, дипломиран биотехнолог. Според извори на порталот на “Битолски весник“, по завршувањето на мандатот, додејде до смена на сега веќе екс-директорот Благој Дивитаров. Од повеќето кандидати, кои конкурирале за челната позиција ...

Read More »