Home / Tag Archives: пејачи

Tag Archives: пејачи

Резил, а наш е!?

Дури и рекламниот слоган на една српска пиварница „Светско, а наше” е општоприфатен во модификувана форма „Српско, а наше” од организаторите на македонските културни лета. Резил!   Во времето кога живеевме во една поширока заедница, Македонија беше шампион во една ...

Read More »

Скопски Фестивал: Продуценти и пејачи во мрежата за измама?

Неколку лица биле повикани синоќа на разговор во полициска станица поради сомнение дека учествувале во обид за местење на Скопскиот фестивал. Според првичните информации, меѓу повиканите се нашле сопственици на продуцентски куќи, пејачи и други познати личности. Кај нив биле ...

Read More »