Home / Tag Archives: Петре Димовски

Tag Archives: Петре Димовски

Награда за Петре Димовски на конкурсот на “Нова Македонија“ за расказ

Весникот “Нова Македонијa“ во рамките на одбележувањето 70 години од излегувањето, ги додели наградите за краток расказ.  Меѓу добитниците е и битолскиот писател Петре Димовски, кој во конкуренција од 222 пристигнати раскази на конкурсот, ја освои втората награда за расказот ...

Read More »