Home / Tag Archives: поплавени (page 2)

Tag Archives: поплавени

Да бидеме хумани: Донирајте за поплавените подрачја

Црвениот крст на Република Македонија денеска информира дека е потребно да се обезбедат дополнителни количини вода за пиење за населението во Струмица, Чешиново-Облешево, Штип, како и во други подрачја кои поради излевање на реките водата не е за пиење. Согласно направената ...

Read More »

Министерот Ставрески во посета на поплавените подрачја во Пелагонија

Министерот за финансии и потпретседател на Владата, Зоран Ставрески попладнево  беше во обиколка на поплавените подрачја во Могила и Новаци. За време на посетата тој се информираше за последиците од поплавите како и за мерките кои ги преземаат кризните штабови ...

Read More »