Home / Tag Archives: породување

Tag Archives: породување

Зависноста од хероинот посилна од мајчинската љубов

По среќното и драматично породување во Клиничката болница Колку што веста за среќното и драматично породување на младата мајка Т.Д. (22), врз која првпат беше применат методот за интраосеална инфузија, или давање инфузија директно преку коскената срцевина, ги израдува вработените ...

Read More »

Ѝ дадоа име Васка во знак на благодарност на д-р Васо

Драматично породување во Клиничката болница Мислам дека беше три часот по полноќ. Веќе бев потонат во длабок сон кога заѕвони мојот домашен телефон. Во првиот момент помислив да не се јавувам и да не одговорам на повикот, бидејќи сметав дека ...

Read More »

Во “Плодност “ породено бебе со помош на абдоминален серклаж

Вработените во приватната болница за гинекологија и акушерство “ Плодност “ во Битола постигнаа уште еден голем успех во третманот и породувањето на родилките. Во “ Плодност “ породено е првото бебе, со помош на абдоминален серклаж. Ваквиот начин на ...

Read More »