Home / Tag Archives: Потпелистерие

Tag Archives: Потпелистерие

Голем пожар го зафати Потпелистерието

Голем пожар попладнево го зафати Потпелситерието, лоциран во атаротна селото Ротино. Екипите на Територијалната противпожарна единица од Битола веднаш се упатија на терен, но поради засилениот ветер, пожарот бргу се прошируваше и претставуваше опасност да ја зафати Mоликовата шума.Имајќи ги ...

Read More »