Home / Tag Archives: потписи

Tag Archives: потписи

Потписи за свикување седница на Парламентот

Пратеници од СДСМ и од нивните коалициски партнери денеска се уште се консултираат, но и собираат потписи за иницијативата за свикување седница на распуштеното Собрание на Република Северна Македонија, за како што информираат, претседателот на Парламентот да свика седница за ...

Read More »

Да се донесе закон за РЕК Битола

Правото на чиста и здрава животна средина е граѓанско право гарантирано со многу конвенции, декларации и протоколи како и со Уставот на Република Македонија. За жал, сите овие закони не важат за граѓаните на Општина Битола. Со години наназад Битола ...

Read More »

Жерновски независен кандидат за Центар

Андреј Жерновски, актуелниот градоначалник на Општина Центар, реши да се кандидира како независен кандидат и да не ја чека одлуката на СДСМ која може да биде и во корист на неговата кандидатура. Тој денес ги собрал законски потребните потписи на избирачи ...

Read More »

„Будење Битола“ поднесе потписи до Советот за распишување на референдум

Учесниците од граѓанската иницијатива „Будење Битола“, покрената поради нацрт стратегијата на Владата за мигранти и бегалци денес до општината достави потписи од граѓани за распишување на референдум. -Согласно член 3 став 3 од Законот за референдум и други облици за ...

Read More »

Организаторите на “Интерфест“ иницираат возобновување на концертната сала во Домот на АРМ

Организаторите на интернационалниот фестивал на класична музика „Интерфест” , што оваа недела се одржува во Битола, излегоја со иницијатива и собирањето потписи за обнова и ставање во функција на концертната сала во Дом на АРМ која е затворена седум години. ...

Read More »